hr en de ne

Grad aktivnog odmora   arrow

”Dosada” je riječ koja ne postoji u dugoreškom vokabularu. Jureći brzaci mrežničkih tokova naprosto vas izazivaju da s njima odmjerite snage i okušate se u adrenalinom nabijenoj avanturi zvanoj rafting, ili pak u ništa manje dinamičnom kajakarenju.

Za one malo mirnije naravi, koji ipak radije plove nešto umjerenijim tempom, Mrežnica može biti izvrsno mjesto za ležernu vožnju čamcem.

Je li uopće potrebno spominjati kupanje u smaragdno zelenoj rijeci koja podno svojih velebnih kaskada i ispod površine satkane od zelenih lopoča skriva prirodom dani bazen, stvoren za uživanje?

Za one koji se ipak ne osjećaju ”kao riba u vodi” i radije se drže čvrstog tla ali svjedno ne žele propustiti svu zabavu, okolica Duga Rese isprepletena je mrežom izvrsnih biciklističkih staza.

Planinarenje je, baš kao i biciklizam, jednostavno stvoreno za kopnene avanturiste, a ovi su krajevi sastavni dio planinarske obilaznice zvane (gle čuda) ”4 rijeke” što je i više nego dobar razlog za promptno pakiranje naprtnjači i odlazak u osvajanje vrhova Vinice, brdske ljepotice što se nadvila nad Duga Resom.

Mislite da ni to nije dovoljno da zadovolji vaš sportski apetit? Za sve poklonike bijelog sporta Duga Resa prostire svoje atraktivne teniske terene. Zamislite da ste u finalu Wimbledona i zaigrajte jednu dobru partiju tenisa!