hr en de ne

VELIKI LJETNI SPEKTAKL CITY GAMES 2018 STIŽE U DUGU RESU

Popularne ljetne igre za sve generacije ponovo dolaze u Hrvatsku u sklopu svoje međunarodne turneje. Nakon osam uspješnih sezona, 300 događaja i gotovo milijun prijeđenih kilometara, igre u svoju devetu sezonu ulaze kao punokrvni međunarodni projekt.

O popularnosti igara dovoljno govori podatak o 30 različitih lokacija u više zemalja te brojka od čak 150 prijavljenih ekipa. City Games turneju će na sportskim terenima uživo pratiti čak 50 tisuća gledatelja.  Podsjetimo se, City Games je prošle godine, putem čak 9 televizijskih postaja, na malim ekranima pogledalo 10 milijuna gledatelja.

U Dugu Resu City Games karavana stiže nakon završenih kvalifikacija po gradovima i općinama diljem Dalmacije. Ovaj sportsko-zabavni spektakl sa statusom Challengera, inačica nadaleko poznatih Igara bez granica, održati će se 19. kolovoza na Gradskom kupalištu pokraj OŠ “Vladimir Nazor” sa početkom u 19:30 sati u organizaciji Grada Duga Resa, Turističke zajednice Grada Duga Resa i agencije Adria events. Izazovne igre čekaju na hrabre ekipe sastavljene od šest članova, od čega moraju biti minimalno dvije predstavnice nježnijeg spola.

U Dugoj Resi će svoje snage odmjeriti šest timova koji predstavljaju svoje gradove i mjesta. Prijavljene ekipe nadmetati će se u modernim inačicama tradicionalnih City Games igara kao što su leteći vaterpolo, vodena alka, vodena košarka, spašavanje turistkinje, utrka bačvi i veslo. 

Nakon Duge Rese City Games karavana nastavlja turneju po Hrvatskoj koja će se završiti velikim finalom 26.08. u Viru.

“Pobjednička ekipa u Hrvatskoj, osim titule prvaka, osvaja skijaški vikend na Mariborskom Pohorju i boravak u Gorskom wellness centru Bolfenk. Pored toga ostvaruje i pravo nastupa na velikom međunarodnom finalu 2020. godine u Luksemburgu. Cilj potpuno novog formata natjecanja je širenje na cijelu Europu, čime će se projekt City Games po popularnosti moći usporediti sa nekada popularnim Igrama bez granica.  U Luksemburgu će Hrvatska biti jedna od 16 europskih ekipa koje će se natjecati za naslov prvaka.” objasnio je inicijator i direktor projekta Miroslav Krzyk.

“Pozivamo sportaše, ali i rekreativce i ljubitelje dobre zabave da se prijave i predstavljaju svoj grad na igrama. Uz nešto spretnosti i timskog rada možda će se naći i u finalu te tako predstavljati svoju zemlju. Svakako dođite navijati za svoju ekipu i tako im pomognite na putu do pobjede!” zaključuje Krzyk.

Za više informacija možete posjetiti službenu stranicu www.city-games.com , a igre možete pratiti i putem Facebooka i Instagrama.